TFF’den nitelikli hakem yetiştirmek için yeni hamle
2 mins read

TFF’den nitelikli hakem yetiştirmek için yeni hamle

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hakem Akademisi ile 5 üniversite arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TFF’nin Riva’daki merkezinde düzenlenen imza törenine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile yönetim kurulu üyeleri, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, TFF Hakem Akademisi Direktörü Erden Or, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Serdar Öztürk, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Ramazan Timuçin Gençer, Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Serdar Eler ve Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Mehmet Yorulmazlar katıldı.

“Yeni nesiller hakem olmak istemiyor”

Türk futbolunda bir ilki hayata geçirdiklerini belirten Mehmet Büyükekşi, “TFF Hakem Akademisi ve bu iş birliği Türk futboluna hayırlı olsun. TFF Hakem Akademisi, teknolojinin tüm imkanlarından yararlanan, hakemliği kural bilgisi ve pozisyon yorumlanmasının ötesine taşıyan interaktif bir eğitim anlayışı ile çalışmalarına başladı. Dünyada hakem sayısında ciddi düşüşler var. Yeni nesiller hakem olmak istemiyor. Aday hakem kursları açarak hakemliği özendirecek çalışmalara başladık. Süper Lig hakemleri hakem koçlarıyla birebir çalışıyor. Psikoteknik laboratuvar kuruldu. Hakemlerin yetenek, yetkinlik ve kişilik özelliklerini ölçme ve değerlendirme imkanı bulunuyor. Elde edilen bilimsel veriler terfilerde belirleyici olacak.” ifadelerini kullandı.

“Günü değil geleceği kurtarmak için çalışıyoruz”

Bu iş birliği protokolü kapsamında 5 üniversitede futbol hakemliği sertifika programı açılacağını aktaran Başkan Büyükekşi, “Böylelikle daha nitelikli hakem yetiştirme imkanına kavuşacağız. Üniversitelerimizin spor bilimleri fakültelerinin tesislerinden yararlanabileceğiz. Üniversitelerimizin akademik personelinin bu konu ile ilgili bilimsel çalışmalar yapmasına imkan tanıyacağız. Bu iş birliği, yeni üniversitelerimizin katılımıyla devam edecek. Günü değil geleceği kurtarmak için çalışıyoruz. Bu işler meyvesini 3-5 yıl sonra verecek. Sabretmemiz gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir